Paltamon kunta on yrittämässä sitä, jota Suomen hallitus ei halua tehdä. He pyrkivät kohti täystyöllisyyttä työllistämällä kaikki työttömät. Idea on melko vanha, mutta todella upeaa, että se taas nostaa päätään. Kuitenkin kunta tulee kohtaamaan kapitalistien vastustuksen. Heillä ei ole suurempaa pelkoa kuin se, että heillä ei ole työväkeä riistettävänä.

Täystyöllisyys työllistämisellä ei ole päämäärä, vaan se on ainoastaan väliaskel. Päämäärä on luoda Suomen kansan omistuksessa oleva järjestelmä yrityksiä. Siis oikeastaan jokainen yritys pitäisi olla kansan omistuksessa. Se on ainoa tapa taata jokaiselle suomalaiselle inhimillinen elanto ja elintaso. Kaikkien tulojen on oltava samalla tasolla. Yksinkertainen peruste tälle on, että yksikään organisaatio ei pysty toimimaan tehokkaasti ilman jokaista työntekijää. Tällä hetkellä ylin taso - eli toimitusjohtaja - repii hyödyttömänä alempia tasoja riistämällä elantonsa. Asian tulisi olla niin, että mitä korkeammalle mennään, sitä pienemmän palkan pitäisi olla tai sitten yksinkertaisuuden vuoksi kaikki tulot olisi tasattava. Tämä on ainoa toimiva malli, jolla voidaan taata tasa-arvoinen yhteiskunta, jossa ei syrjitä naisia, jossa ei syrjitä nuoria, jossa ei syrjitä vammaisia, jossa ei syrjitä vanhuksia, jossa ei syrjitä sairaita. Jokaisella on oltava oikeus hyvään elämään.

Olemme hylkäämässä Tarja Halosta. Hän ei saanut kansan tukea taakseen tarpeeksi. Hän osoitti olevansa liian oikealla. Oikeaa diktaattoria ei yksikään järkevä ihminen pysty vastustamaan. Järjettömät taas voidaan sulkea pois yhteiskunnan päätösrakenteista. Tulemme vielä näkemään uuden punaisen auringonnousun. Siinä ei ole pelkoa, ei kylmyyttä, ei vihaa. Se nousu on täynnä rakkautta, lämpöä, tasa-arvoa, rohkeutta! Kohti sitä me kuljemme!