Vallankumouksen on oltava ehdottomasti väkivallaton. Siitä ei saa poiketa kuin silloin, jos joudumme puolustamaan omaa maatamme ja sen suvereenisuutta ulkopuolista kapitalistista voimaa vastaan. Muuten kaikki on tehtävä väkivallattomasti.

Miksi? Väkivalta luo aina kolmenlaisia kehitykselle haitallisia rooleja. Ensinnäkin syntyy marttyyrit. Che Guevara kuoli keskellä vallankumousta. Hänet on sen jälkeen nostettu suureksi soturiksi, joka kuoli aatteen takia. Hänet on nostettu samalla tavalla marttyyriksi, kuin terroristit nostavat itsemurhapommittajat. Marttyyri on palvonnan ja korotttamisen kohde. Marttyyri nousee esiin yksilönä, jolla on jokin tasa-arvosta poikkeava rooli. Marttyyri muuttuu jumalaksi. Tasa-arvolle marttyyrit ovat vahingollisia! Vastustjat myös tietävät, että marttyyri ei voi enää puolustaa itseään. Sen jälkeen hänestä tehdään propaganda-ase, jolla pyritään murentamaan puolustajien moraalinen selkäranka. Marttyyrius kaataa lopulta koko vallankumouksen!

Toinen ryhmä on sankarit. He selviävät taistelusta voittajina, erityislaatuisina ihmisinä. Sankari päätyy palvonnan kohteeksi ja hänen harteilleen heitetään suuri viitta. Esimerkiksi Lenin ja Fidel Castro ovat tällaisia henkilöitä. Sankaria ei voida korvata. Sankarin kuoleman tai syrjään siirtymisen jälkeen järjestelmä on heikko. Neuvostoliiton rappeutuminen alkoi siitä hetkestä, kun Lenin heitti henkensä. Ei ollut mikään ihme, että Neuvostoliitto kaatui. Sen järjestelmä rakentui henkilöpalvonnalle ja sankareiden palvonnalle. Kuubassa tulee tapahtumaan sama. Siellä maailman upein proletaarien valta tulee kaatumaan ja imperialistit valtaavat maan.

Kolmas ryhmä on häviäjät. Heidät on nöyryytetty. Heidät on alistettu. Heiltä on viety kaikki. He ovat epätoivoisia. He muuttuvat vaarallisksi yhteiskunnan vihollisiksi. Alistettu ihminen tarvitsee kontrollia. Kontrolli vaatii voimavaroja. Kontrolli loukkaa joidenkin mielestä ihmisoikeuksia. Kapitalistit käyttävät kontrollia propagandassaan meitä vastaan. Häviäjiä ei saa olla. Meidän on oltava yhteisnä, tasa-arvoisena rintamana. Muuten kaadumme viimeistään siinä vaiheessa, kun ulkopuolinen taho pyrkii tekemään intervention. Sisäinen oppositio on vaarallisempi kuin mikään muu. Sen kontrollointi väkivallan jälkeen vaatii valtavan väkivaltakoneiston. Sitä perinteisesti kutsutaan salaiseksi poliisiksi. Salaisen poliisin jäseniä tarvitaan ennemmin torjumaan ulkopuoliset agressiot.

Meidän on siis hylättävä sisäinen väkivalta kaikissa muodossa. Valtapyrkimysten on tapahduttava laillisessa järjestyksessä. Uskomme kuitenkin, että tulemme hyppäämään kohti uutta talousjärjestelmää pian. Nykyinen markkinatalouden varaan rakennettu maailma horjuu. Emme tarvitse kuin enää 30% lisää öljyn hintaan ja tunnettu talousjärjestelmä on katastrofin partaalla. Tervetuloa Iran toteuttamaan unelmaamme! Sosialisoimme sen jälkeen teidän öljynne!