Politbyroo kokeili sosialisoimista edellisen illan pimeydessä. Mukana politbyroon kokouksessa oli myös puoleusihteeri, joka sattui olemana komissaariensa kanssa muistelemassa Neuvostoliiton mahtavia vuosia tuota mahtavaa valtakuntaa pystyssä pitäneen vodkan voimalla. Monta lasillista nautittiin pohjanmaan kautta, kunnes ilta pimeni.

Sosialisointi päätettiin aloittaa naisista. Ensimmäinen sosialisointiyritys päätyi vihlovaan arkaan paikkaan. Kapitalistisen muijan tarkka sihtaus oli erittäin osuva. Samanlaisille naisille olisi tsaarilla ollut käyttöä! Olisi niin Rasputin kuin Bolsevikit saaneet viettää pitkiä aikoja toimintakyvyttöminä (monessa mielessä). Voi toveri parkaa, joka jokutui tuon monon kohteeksi.

Seuraava olikin hankalempi tapaus. Puoluesihteeri yritti sosialisoida naista naapuripöydästä. Valitettavasti puoluesihteeri oli jo hukannut silmälasinsa tai sitten muuten vain valtakuntia pystyssä pitänyt juoma oli kihahtanut päähän. Hän eitajunnut, että naisen vieressä istui kaljupäinen herra, joka ei tainnut pitää vallankumouslauluista. (Ja vielä vähemmän puoluesihteerin sosialisointiyrityksestä.) Portasi onneksi hoiti itsensä keskellä sosialisointiyritystä - tai siis oikeastaan sen esto toimenpiteitä. Puoluesihteeri kärsi näkemyksistään niin, että silmälasit hajosivat (voi! Nuo paksusankaiset muinaiskappeleet suoraan kultaiselta 60-luvun lopulta!) ja toinen poski näyttää ilmapallolta. Tämä on sitä, mitä puolue arvostaa!

Tämä päivä onkin sitten mennyt politbyroolta heräillessä koomasta. Seuraava puoluekokous pidettäneen keskellä aroa, pelkällä veden voimalla, että edes pöytäkirja säästyy ilman puoliksi sulanutta ateriaa.