Koko Suomi on pidettävä asuttuna. Nykyinen muuttoliike asutuskeskuksiin tuhoaa ympäristöä, jättää maaseudun hunningolle, vaarantaa maamme riipumattomuuden ulkovalloista ja niin edelleen. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulle ei saa muuttaa enää yhtään uutta ihmistä. Täällä on jo nyt liian monta. Liian monen ihmisen takia vaarannetaan meidän pääkaupunkiseudulla asuvien mahdollisuus luontoon. Nuuksion ympäristöön ollaan rakentamassa liikaa asuinrakennuksia. Se on estettävä!

Ehdotamme, että Suomen hallitus määrää välittömästi Suomen sisäisen muuttopassin otettavaksi käyttöön. Sillä viranomaiset voivat harkinnanvaraisesti rajoittaa asukkaiden siirtymistä paikasta toiseen. Näin osa ihmisistä jäisi väkisin maaseudulle, jonka jälkeen maaseudulla ja syrjäkylissä kannattaisi pitää kauppa, posti ja jopa pankki. Lupa kunnasta toiseen muuttamiseen vaatisi erittäin tarkan harkinnan. Lupaa ei tulisi myöntää kuin erittän raskauttavissa tilanteissa ja viranomaisilla täytyisi olla mahdollisuus kertoa, minne täytyy muuttaa. Esimerkiksi avioliittoa ei voida pitää yksiselitteisenä syynä muuttaa muuttotappioalueelta asutuskeskukseen. Ennemminkin viranomaisten pitää pystyä määräämään, että asutuskeskukusessa asuva puoliso muuttaa syrjäseudulle.

Laiton sisäinen siirtolaisuus voi tulla ongelmaksi. Siitä syystä rangaistukset on tehtävä tarpeeksi koviksi. Valitettavasti Suomella ei ole Siperiaa vielä, mutta uskon, että Venäjä olisi valmis vuokraamaan sieltä alueita karkoituksille. Samalla voitaisiin tehdä sopimus, että karkoitetut suomalaiset tekisivät metsätöitä ja Suomen ongelmissa oleva metsäteollisuus saisi sieltä erittäin halpaa puuta. Uskomme, että ihmset ovat sen verran järkeviä, että valitsevat kahdesta pahasta pienemmän, eivätkä ala riskeeraamaan tulevaisuuttaan Siperiaan karkoituksella.

Pelkkä rajoittaminen ei riitä,vaan hallituksen on edistettävä syrjäseutujen työllisyyttä. Ehdotamme, että valtio tukee kuntia rakentamana Etötyöasemia. Niissä tarjotaan työntekijälle erittäin halvalla mahdollisuus tehdä etätyötä toisella alueella olevaan yritykseen. Etätyöaseman varusteukseen tulisi kuulua tarpeeksi tehokkaat tietoliikenneyhteydet, puhelin, ergonomisesti hyvä tuoli ja pöytä. Tällä mahdollistettaisiin muuttotappiokuntiin passin takia jääneiden työllistyminen. Samalla hallitus voisi harkita verovähennyksiä kattamaan liikkumisesta johtuvia kustannuksia. Etätyön lisäksi kuitenkin vaaditaan myös ajoittaisia lähityöpäiviä ja ne käyvät taloudellisesti erittäin raskaiksi ilman valtion tukea.