Polibyroossa on tapahtunut valtavia muutoksia. Fasismia lähestyneet niin sanotut liberaalit on siirretty pois tieltä ja kovan linjan edustajat on palautettu takaisin valtaan. Tulemme näkemään uuden punaisen, kommunistisen siirtymisen pian. Erittäin pian. Siirtyminen tulee tapahtumaan turhautuneen palvelukerroksen ja syrjittyjen työläisten voimin. Siitä ei pääse mihinkään.  Politbyroo ei usko, että se tulee tapahtumaan Euroopassa yhtä rauhallisesti kuin Etelä-Amerikassa on viime vuosina tapahtunut.

Paljon on maailmanpolitiikassa tapahtunut. Venezuela on uuden punaisen aamunkoiton liippulaiva. Sen sosialisointiohjelma on selvä läimäys vasten kapitalistien ja USA:n fasistisen hallinnon kasvoja. USA:n öljyriippuvuus on luonut tilanteen, jossa heidän on paljastettava todelliset kasvonsa. Ne kasvot ovat rumat. Niistä ei paljastu inhimillisyyttä lainkaan, vaan ainoastaan aseteollisuuden, markkinatalouden ja lobbareiden käteisen rumat ja raadellut kasvot. Tuon olennon tarkoitus on vain syöstä ihmisyys kaatopaikalle ja korvata se kylmällä käteisellä.

Iranin ydinasetoilaulu on vaaraksi maailman rauhalle. Se on toisaalta tavoittidemme mukainen, toisaalta niitä vastaan. Aseellisen konflikti riski on lähes aina nostanut oikeiston tai jonkun muun erittäin väkivaltaisen liikkeen valtaan. Me - poltibyroon kommunistinen laita - uskomme, että ihmiset tulevat kääntymään puoleemme vapaaehtoisesti. Sodan uhka tuo vain joko fasistisen järjestelmän, kuten se on tuonut jo Yhdystvaltoihin, tai sitten stalinistisen sortojärjestelmän, kuten toi viime vuosisadan ekan puoliskon Neuvostoliittoon. Neuvostoliiton malli näyttää, että sorrolle rakennettu kommunismi on tuhoon tuomittu. Stalinismin varjo seurasi Neuvostoliittoa viimeisiin vuosiin saakka kuin hai laivaa.